KEZDŐLAP /

PENTAX

Pentax

Valami lehetett a levegőben 1919-ben, hiszen a legutóbb bemutatott Olympus mellett a ma Pentaxként ismert cég is épp 90 éve alakult. A két vállalat történetében azonban nem ez az egyetlen közös momentum, így az sem meglepő, hogy ma ismert Pentax nevet csak a nemzetközi terjeszkedés idején vették fel.

A történet 1919-ben Asahi Optical Joint Stock Co. néven Tokyo egyik külvárosában indult, és mint azt már több cégnél is láttuk a fényképezőgép gyártás egyáltalán nem szerepelt a tevékenységek között. A vállalat optikai lencsék gyártására szakosodott, és egyedi üvegcsiszolási technológiájának hála hamar a fényképezőgép gyártók egyik vezető beszállítójává válhatott. Az 1920-as években az Asahi Japánban elsőként kezdett a moziipar számára lencséket gyártani, de az 1931-ben indult, a fotózást népszerűsítő állami programban is csak a fényképezőgép gyártók optika beszállítójaként tűnt fel.

A háborús előkészületekkel egy időben a vállalatot Asahi Optical Trading Co. névre keresztelik, és megkezdik a hadászatban is használható távcsövek és távmérők gyártását. Az 1939-től Asahi Optical Trading Co néven futó vállalat a háború végéig légi felvételek készítésére alkalmas fényképezőgépek gyártására szakosodik. A háború végén a megszálló erők lehetővé tették a vállalat újjáalakulását, így ismét elindulhatott a polgári célú távcső és fényképezőgép objektív gyártás. Ez utóbbi terméket a később Konica illetve Minolta néven ismerté vált cégek számára készítette.

Forrás: pixinfo.com

|
SZG
SZG Szabó Gergő vezető webfejlesztő Debrecen, Hajdú-Bihar megye

Várok minden észrevételt a honlapról és a fotóimról egyaránt. Ha rendelkezel honlappal és szívesen lennél Szabó Gergő partnere, akkor jelentkezz bátran.

Jogi nyilatkozat
Honlapkészítás és webalkalmazás fejlesztés: INDIKÁTOR | kreatív webfejlesztés