KEZDŐLAP /

NIKON

Nikon

A céget 1917-ben három vezető gyártó összeolvadásával alapították "Nippon Kōgaku Kōgyō Kabushikigaisha" (Japán Optikaipari Vállalat) néven.

1932-ben bevezetik a Nikkor márkanevet az objektíveiknek.

A második világháború alatt a vállalat gyárainak száma 9-re, dolgozóinak száma 23.000-re nőtt, miközben távcsövekkel, lencsékkel és periszkópokkal látta el a japán hadsereget. A háború után a cég visszatért civil polgári termékvonalához, immáron egyetlen gyárüzemmel.

1948-ban megjelent az első Nikon márkájú fényképezőgép, a Nikon I.

A Nikkor objektívek népszerűsítése az amerikai fotóriporter David Douglas Duncan közreműködésével történt. Duncan a koreai háború kezdetekor Tokióban dolgozott, mikor is megismerkedett a fiatal japán fotóssal, Jun Miki-vel, aki megismertette őt az japán márkával. 1950 júliusától 1951 januárjáig Duncan tudósított a koreai háborúról, Nikkor objektívekkel szerelt Leica fényképezőivel. Magas kontrasztú, pengeéles képei bejárták a világot, melyek több professzionális fotográfus figyelmét is felkeltették.

1959-ben piacra dobják az első tükörreflexes (SLR) gépüket, a Nikon F-et.

A vállalat 1988-ban a fényképezői neve után felvette a ma is használatos Nikon Corporation címet.

Forrás: hu.wikipedia.org

|
SZG
SZG Szabó Gergő vezető webfejlesztő Debrecen, Hajdú-Bihar megye

Várok minden észrevételt a honlapról és a fotóimról egyaránt. Ha rendelkezel honlappal és szívesen lennél Szabó Gergő partnere, akkor jelentkezz bátran.

Jogi nyilatkozat
Honlapkészítás és webalkalmazás fejlesztés: INDIKÁTOR | kreatív webfejlesztés